Nya aktietjänsten Börslabbet av InvesterarfysikernInvesterarfysikern på Trade Venue:(Bloggen har flyttat till Trade Venue. På den här sidan finns en samling av djupare information av diverse tips för sparande, aktiestrategier och portföljallokeringar för intresserade läsare. För äldre inlägg, se arkivet i sidofältet.)

Börja här!


Aktiestrategier


För de flesta är det bästa alternativet för att investera i aktier genom indexfonder. Men för de som vill mer finns det alternativ. Däremot har studier visat att få aktiva investerare slår simpla modeller och dessa har över tid slagit index. För de flesta är det därför bäst att helt enkelt investera efter simpla regler i billiga aktier. På bloggen har det presenterats ett antal olika simpla aktiestrategier som slagit index. Här är ett urval:

Portföljstrategier


Det många oftast glömmer bort är att A-O i sitt sparande är att utforma sin portfölj genom att sätta ihop flera olika tillgångar. Här gäller det att ha en helhetsvy, där man ser över alla sina tillgångar, hus, aktier, sparkonto och så vidare. Det finns ett flertal varianter på hur man kan sätta ihop en portfölj och här på bloggen har en del av dessa portföljer introducerats. Läs mer här:StudierHär är en sammanställning av inlägg för den som vill lära sig mer om investeringar. De handlar om allt från grunden med investeringar till lite mer detaljerade kommentarer om vad som visat sig fungera när man investerar aktivt. För mer läsning, kolla in bloggarkivet till höger. Trevlig läsning!

Nybörjare:

Investeringar: